1

Н овото торпедо на българското плуване Петър Мицин призна пред „Телеграф“, че „най-малко е очаквал световния рекорд“.

С впечатляващ резултат от 3:44,31 минути талантът ни триумфира на 400 м свободен стил на европейското за юноши в Белград и си осигури втора виза за олимпийските игри в Париж 2024.

„Условията в Белград ми паснаха, а освен това влязох в силна серия от плувания. Двете неща се съчетаха заедно и това докара много добри резултати“.

17-годишният Петър добави: „Най-ценна от всички постижения, разбира се, е квотата за игрите. Не мога да обясня колко съм щастлив, че всичките тренировки се отплатиха. Искам да кажа на всички - вярвайте в Бог и той винаги ще ви помага. Аз просто се доверявам на процеса на подготовка и постигам по-добри резултати. Мисля, че ще поставя още рекорди. Сега ми предстои малко почивка и се връщам към тренировките. Ще празнувам със семейството си, близки приятели, треньора и всички от Българската федерация по плуване”, сподели роденият във Велинград Мицин, който се готви в Сандански.

Непосредствените цели на Петър са участие в първото в историята европейско до 23 г. в Дъблин (11-13 август) и световното за юноши в Израел (4-9 септември).