0

М икаела Шифрин постигна втора победа в рамките на два дни в гигантския слалом от Световната купа в алпийските ски. На трасето в Земеринг (Австрия) американката завърши първа с време 2:03,51 минути, след като в първия манш изоставаше от Лара Гут-Бехрами.

Швейцарката обаче остана на втора позиция в крайното подреждане с време от 2:03,61 минути или изоставане от 0,10 секунди. Третото място е за италианската Марта Басино, която направи чудесно каране и това й осигури стъпване на подиума с 2:03,98 или 0.47 секунди изоставане от американката.

За Шифрин днешната победа е под номер 79 и тя се доближи още повече до рекорда на Линдзи Вон от 82 победи при жените. Така след като в предишните седем старта в тази дисциплина американката имаше едва един подиум, сега само в рамките на два дни тя взе два успеха. И утре ще се опита да направи 80-ата си победа, тъй като жените ще карат слалом.

С днешната победа тя записа пета в 11 старта и води в генералното класиране със 775 точки, пред София Годжа с 470 и Петра Влъхова (Словакия) с 456. Влъхова, която вчера беше 2-а, днес завърши на 7-о място, но въпреки това прибави точки към актива си.

В подреждането за Малката купа италианката Басино запазва водачеството си с 300 точки, пред Шифрин с 260 и Гут-Бехрами с 252.

В днешния втори старт в Земеринг италианката с български паспорт Луиза Бертани завърши на 55-о място в първия манш с време 1:04,82 минути и не успя да продължи. 26-годишната Бертани, която се състезава за България от началото на този сезон, завърши последна от финиширалите скиорки, но други 11 бяха дисквалифицирани.