0

М инистърът на младежта и спорта Радослав Василев разкри, че е провел важен разговор за стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов”. Той обяви пред БНТ, че снощи е потърсил областния управител на София Иван Кючуков, за да обсъди темата за козирката на съоръжението. Както е известно, „Герена” е именно под шапката на ведомството на Кючуков. „Не мога да построя нов стадион, както ме обвиняват. В момента нямаме толкова пари. Надявам се обаче скоро да имаме. В момента мога да бъда само посредник при издаването на необходимите разрешителни. На срещата с архитект Здравков говорихме и за Левски. Нямат козирка, изолация, може да се стигне до там, че новата трибуна ще започне да потъва. Главният архитект сподели подобно виждане, че ще струва колкото цялата трибуна. Сега тепърва ще се остановява цената и как ще се изгради. Говорих с областния управител по този въпрос и ще съдействаме с разрешителни. Няма да има неразбирателства между нас и клубовете”, обяви Василев.

Той обаче бе песимист отностно бедещето на Берое и обяви, че няма как да помогне на старозагорци. А в тяхното полежение щели да попаднат още 2 клуба от елита.

Василев разкри, че ще посети лично зимните олимпийски игри в Пекин, които започват на 4 февруари.

"Днес говорих с г-жа Стефка Костадинова, тя ми каза, че имаме надежда за още една квота в шейните за олимпийските игри", обяви спортният министър. Запитан дали ще поеме отговорност за представянето на състезателите ни в Китай, както стана през лятото с предшествениците му Кралев и Кузманов, изпокарали се за Токио, Василев отговори: "Не искам да свързвам спортните успехи с имена на министри. Това, което правим днес, ще даде резултат след време. Спортистите тренират в ужасяващи условия, извинявам им се от името на държавата, че въпреки всичко те правят това, което правят!".