0

Щ астлив ден за Роджър Федерер, тъжен за съпругата му Мирка. Така някои медии в Англия описаха случилото се на централния корт на „Уимбълдън“ на 4 юли.

Това бе денят на швейцареца, който има 8 титли от турнира. Той обра овациите, когато седна в Кралската ложа редом до принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. Двамата си бъбриха приятелски, а Мирка остана встрани от всичко това. Кадрите показаха как тя гледа гневно и замислено.

Пренебрежителното отношение към половинката ядоса феновете. Те изразиха подкрепата си за Мирка и нападнаха Кейт и Роджър. „Толкова е щастлива, че Уилям не седи до нея“, „Представете си да изгледате цял мач, флиртувайки с мъж, чиято съпруга също е там“, „Жененият мъж забрави, че е женен за съпругата си“, са само част от реакциите в Туитър.

Отбелязано бе също така, че Федерер е нарушил кралския протокол. Кадри показват как по време на церемонията той докосва леко гърба на принцесата, което е недопустимо. Правилата повеляват членовете на кралското семейство никога да не бъдат докосвани на публично място, освен ако не подадат ръка първи.