0

Т реньорът Мирослав Живков заслужено беше повече от доволен от представянето на националния ни отбор за мъже под 20 години. България мина като на парад с три победи по пътя към европейското първенство. Последователно спечелихме срещу Черна гора, Турция и Румъния. Живков даде интервю специално за официалния сайт на БФ Волейбол. "Изключително трудно състезание. Участваха четири равностойни отбора и всеки можеше да е краен победител. Разбира се, много сме щастливи, че квотата за европейското първенство е за България. Горд съм с момчетата! Дадоха всичко възможно. Кат треньор няма как да не съм радостен, че освен прекрасна отборна игра видях и индивидуални изпълнения от най-високо ниво", каза той.

"Целият отбор спечели квотата за европейското. В различните мачове и моменти имаше различни лидери. Но няма как са не откроя Симеон Николов. Нашият разпределител показа волейбол от световно ниво. Казах на всички – в един мач моментът е за един, в друг – за друг. Затова всеки трябва да преследва и да се стреми за своя шанс. Мони сега беше над всички. Неговият начален удар беше феноменален. Искам другите не само да го гонят, но и да се стремят да го задминат. Така ще градим бъдещето на българския волейбол", добави треньорът.

"На първо място трябва да отбележа, че във всеки мач загубихме първия гейм. Това е сигнална лампа. Най-тежко беше срещу Турция във втория. Имахме шанс по-рано да затворим двубоя. Но заради наши грешки дадохме шанс на съперника да има огромно предимство. Тогава началният удар на Николов спечели мача. Радвам се, че показахме огромен характер във важните моменти. Не забравяйте, че тези момчета тепърва прохождат в големия волейбол. Дори съм радостен, че минахме през такива етапи в мачовете и пречупвахме съперниците. Затова казвам така – представянето е страхотно, но има нужда от още много", каза още Живков.

"Първо ще участваме на балканиадата през лятото и после идва европейското. Тепърва ще плануваме лагери и контроли. Като треньор на отбора под 20 години заедно с моите колеги искаме да сме полезни на първия тим на България. Искам нашите момчета за стигнат нивото, с което да се гордее цялата страна. Цели за европейското няма да поставям. България е волейболна нация и всички очакват възможно най-добро класиране. Нека се подготвим, нека всички състезатели са здрави. Отиваме на турнира с уважение към всеки съперник, но и с намерението да победим всеки", завърши Мирослав Живков.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX