0

Л егендарният британски спортен журналист Майк Диксън e починал на 59-годишна възраст докато отразява Откритото първенство на Австралия. В света на тениса той бе познат и уважаван като Мистър Уимбълдън.

Новината за смъртта му беше съобщена от съпругата му Люси в съвместно съобщение със семейството в социалната мрежа Х, бивш Twitter.

Смъртта му е потвърдена и от редакцията на вестник Дейли Мейл – британската медия, в която Майк Диксън е работил от 1990-а година насам.

"Съкрушени сме да съобщим, че нашият прекрасен съпруг и баща Майк, колабира и малко по-късно почина. Това стана докато беше в Мелбърн за Aus Open“, написа семейство Диксън в публикацията в Х-профила.

"В продължение на 38 години той изживяваше мечтата си да отразява любимия си спорт по целия свят. Наистина беше страхотен, позитивен човек, за нас велик, и ще ни липсва много, много", пише още семейството на репортера.

"Той беше гигант в журналистиката. Истинска тенис-енциклопедия и познавач на играта", написа в свой пост Лий Клейтън, издател на „Дейли Мейл“.

Любовта му към тениса никак не е случайна, тъй като той е живял през всичкото време в Уимбълдън. Но преди да получи шанса да пише за любимия си спорт е отразявал крикет за "Дейли Мейл" и е пътувал по целия свят с националния тим на Англия в този спорт. 

Източник: БТА