0

М ладежите до 20 г. на България пречупиха с 3:0 Нидерландия  и се класираха на европейското в Италия от първото място в група F


Националният отбор на България за младежи под 20 години се класира на европейското първенство в Италия през септември. 

В директен сблъсък за място на Евроволей 2022 избраниците на селекционера Мартин Стоев победиха Нидерландия с 3:0 (27:25, 25:10, 28:26) в последния двубой от група F на квалификацията в зала "Христо Ботев" в София.

Победата е трета за България и тимът завърши на първо място с пълен актив и заслужи директна квота за европейското първество.

Първият гейм бе равностоен, но българите успяха да спечелят с 27:25 след атака на рожденика Ерик Стоев, син на селекционера Мартин Стоев.

Българският състав бе повече от убедителен във втория гейм, в който поведе с 6:0 и затвори частта с 25:10.

Третият гейм премина като първия - с равностойна игра, но играчите на Стоев отново бяха по-настойчиви в ключовите моменти и спечелиха с 28:26.

Георги Татаров и Борис Начев реализираха по 13 точки за успеха. За нидерландците се отличи Киан Макнак с 15 точки.

Селекционерът Мартин Стоев похвали своите избраници за класирането на европейското първенство в Италия. "Първият и третият гейм бяха тежки, съперникът ни имаше преднина, но със смените, които направихме, успяхме да спечелим. Отборът на Нидерландия ръстово ни превъзхожда, но нашите волейболни умения са на по-високо ниво. 

Имаме да работим върху много неща, но съм оптимист, защото момчетата нямат страх от нито един съперник и имат високи цели, които преследват целеустремено.

Опитвам се да наложа на отбора стила на игра на французите. Не можем да бъдем като руснаците, защото нямаме техния ръст, но можем да се доближим до френския стил", коментира Мартин Стоев.