0

М ладежкият национален отбор на България по баскетбол продължава с безгрешното си представяне на Европейското първенство в Дивизия “Б” в Тбилиси. Възпитаниците на Георги Младенов записаха втората си поредна победа в група “C”, след като надиграха Унгария с 73:54 (17:15, 12:16, 18:7, 26:16). “Лъвчетата” отново впечатлиха с представянето си през второто полувреме, в което фактически демонстрираха, че са по-класният от двата отбора на терена.

Така българският отбор запазва първата си позиция в групата с баланс от 2-0, докато Унгария остава на втора позиция с 1-1. Следващият мач на националите ни, а и последният от груповата фаза, е срещу ирландците в сряда от 15:45 часа. 

Трима играчи отбелязаха по 13 точки за победата на "лъвчетата" - Лъчезар Тошков (7 борби, 4 асистенции), Емил Стоилов (11 борби) и включилият се по страхотен начин от резервната скамейка Мартин Ангелов (3/6 стрелба от тройката). Въпреки че закъса с фауловете още в началото на третата четвърт, Константин Костадинов добави 9 точки и 6 борби при 4/5 стрелба от полето.

Гершон Радич реализира 14 точки за Унгария, докато Бенц Нювирт вкара 11 точки. 

БЪЛГАРИЯ: Георги Герганов, Лъчезар Тошков, Дамян Минков, Константин Костадинов, Емил Стоилов