0

Ш ампионът на UFC в полусредна категория Камару Усман ще участва в новия филм на Марвел – продължението на „Черната пантера“. 35-годишният нигериец ще се появи в „Черната пантера: Уаканда завинаги“, който трябва да тръгне по кината на 11 ноември. Все още не е ясно нито каква точно е ролята на Усман, нито колко значим е героят му във филма. Участието му беше потвърдено от легендата в UFC Даниел Кормие преди кантара за галата UFC 277. 

Преди да тръгне по червения килим за премиерата на филма, Усман ще мисли първо за защитата на титлата си срещу Леон Едуардс през август.  Нигериецът ще се опита да направи шеста поредна защита на пояса си. Той е шампион в полусредна категория от 2019 г. насам. Усман вече веднъж победи Едуардс през 2015 г.

Първият филм „Черната пантера“ излезе през 2018 г., а голямата звезда в него бе Чадуик Босман. Актьорът почина от рак през 2020 г. Неговият герой – крал Т'Чала няма да се появи в продължението на филма, след като продуцентите решиха да не го заместват с друг актьор.