0

О тборът на Нова Зеландия се наложи над тима на Република Ирландия с 28:24 на четвъртфинал на Световното първенство по ръгби (15 играчи) в Париж, като показа брилянтна игра в защита. Победителят ще се срещне с Аржентина в спор за място на финала.

Фамозните "Ол Блекс", които винаги вдигат на макс градуса на стадиона със страховития и зрелищен боен танц "хака" на маорите, имитиран и от феновете, играха 20 минути с човек по-малко на терена срещу шампиона от турнира на Шестте нации, но успяха да спре неспирните атаки на ирландците в последните минути, които се нуждаеха от още едно есе за краен успех.

Това беше осми загубен четвъртфинал за Република Ирландия, както и край на серията от 17 поредни победи за тима. Този мач бе и последен в кариерата на легендата на ирландците Джони Секстън.

Вариатинвостта на ирландците в атака създаде проблеми на Нова Зеландия, но те удържаха неспирния натиск.

Фанга'анику, Арди Савеа и Уил Джордан реализираха есета за трикратния световен шампион Нова Зеландия. "Ол Блекс" поведоха с 13:0 след 19 минути игра. Ирландците обаче се върнаха в мача с наказателен удар на Секстън и есе на Бънди Аки, който се измъкна от трима. Първата част завърши при 18:17.

Мо'унга направи още едно есе за новозеландците след почивката, а Секстън отново реализира от наказателен удар и Коди Тейлър записа есе за ирландците при числено превъзходство на терена. Джорди Барет увеличи разликата до 4 точки, а последните 10 минути бяха много вълнуващи, но завършиха без нови точки.

Източник: БТА