0

Ш ампионът в тежка категория на Световния боксов съвет Тайсън Фюри отложи защитата на пояса си или обединяващ титлите мач срещу Александър Усик, за да се изправи срещу бившия шампион в “кралската дивизия” на UFC Франсис Нгану.

Битката се очаква да започне около половин час след полунощ (първите минути на неделята у нас).

Двубоят е организиран от кралското семейство на Саудитска Арабия и се провежда в Рияд, като е част от т.нар. “Сезон на Рияд”, където всеки октомври от четири години насам в столицата се провеждат всякакви събития и мероприятия.

Според букмейкърите Фюри е изключителен фаворит, защото все пак съперникът му нито е професионален боксьор, нито пък е имал богато минало в аматьорския. Все пак, Нгану изгради репутацията на нокаутьор в октагона на UFC, макар страйкингът в ММА да няма много общо с боксирането.

Последният двубой на Фюри беше на 3 декември 2022 година срещу Дерек Чисора и приключи очаквано с лесна победа и ТКО в 10-ия рунд за Циганския крал. Нгану пък не е бил активен от януари 2022-ра, когато надделя с единодушно съдийско решение над Сирил Ган, като изненадваща бе доминацията му на земя.

Бойната карта на галата включва още:

Джак Макган срещу Роберто Дуран (суперполусредна категория)

Моузес Итаума срещу Истван Бернат (тежка)

Арсланбек Махмудов срещу Джуниър Антъни Райт (тежка)

Джоузеф Паркър срещу Саймън Кийн (тежка)

Карлос Такам срещу Мартин Баколи (тежка)

Фабио Уордли срещу Дейвид Аделей (тежка)