0

Г ригор Димитров започна участието си на Мастърс 1000 в Монте Карло с двусетов успех - 7:5, 6:2 срещу представителя на домакините Валентин Вашеро.

В следващия кръг световният номер 9 ще се изправи срещу победителя от двубоя между Миомир Кецманович и Матео Беретини.

Българинът стартира срещата слабо, като още в първия гейм Вашеро проби. Григор направи рибрейк, след което двамата взимаха подаванията си без проблеми. В 10-ия гейм Гриши стигна до сетбол, който бе спасен от монегаска. Последва труден сервис гейм за българина, а след това той успя да вземе сета на сервис на Вашеро.

Вторият сет започна с бърза размяна на геймове в началото. Григор стартира по-много добър начин с гейм на нула. Последва бърз гейм и в полза на съперника - 1:1. Въпреки че допусна грешки, взе пак българинът излезе отново напред за 2:1, а в играта на Димитров се появиха повече уинъри. При сервис на Вашро Димитров стигна до 40:30 с шанс за пробив, оползотворен за 3:1, а след това българинът го затвърди за 4:1. Вашро взе подаването си за 4:2, но и Димитров подобри представянето си и без проблем стигна до 5:2, а след това не сгреши за 6:2.