0

Б ългария завърши на 17-о място в първата щафета на 4 х 7,5 километра при мъжете от Световната купа по биатлон за сезон 2022/23, която се проведе в Контиолахти, Финландия.

Победител в състезанието стана тимът на Норвегия, следван от съставите на Германия и Франция.

Норвежците в състав Ветле Кристиансен, Стурла Лагрейд, Тарей Бьо и Йоханес Тингнес Бьо не направиха нито една наказателна обиколка и със само 7 допълнителни патрона финишираха с време от 1.19:26,2 часа.

С един допълнителен патрон в повече и изоставане от 43,9 секунди Германия в състав Юстус Щрелов, Йоханес Кюн, Бенедикт Дол и Роман Реес завърши на второ място. 

Французите - Ерик Перо, Фабиен Клод, Емилиен Жаклен и Кентен Фийон Майе - с девет допълнителни патрона приключиха трети на 1:05,9 минути зад победителите от Норвегия.

На четвърто място остана щафетата на Австрия, която се пребори с тази на Чехия за първата позиция извън медалите. Шести завършиха домакините от Финландия.

Българският състав в днешния ден - Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Константин Василев, показа доста добра стрелба и не направи нито една наказателна обиколка, като използва само шест допълнителни патрона. По-слабото представяне в бягането обаче отреди 17-о място на тима ни с изоставане от 5:11,9 минути.