0

У смихната, вдъхновена, общителна, но и заплашителна – така респектира журналистите Серена Уилямс, може би най-великата тенисистка в историята след неочакваното си завръщане на корта след година отсъствие.

40-годишната американка, спечелила 23 титли в турнирите от Големия шлем, скръцна със зъби само след един въпрос – какви са черните лепенки върху лявата й буза. Серена отказа да говори за тях, според АВС тя има проблеми със синусите.

За бъдещето си на корта кралицата на тениса отговори с усмивка: „Буквално взимам решения ден за ден. Доста често се съмнявах, че въобще отново ще мога да играя тенис“.

Серена не бе играла състезателно от година, след като се контузи в първия кръг на миналогодишния "Уимбълдън", направи дългоочакваното си завръщане с успех на двойки тандем с тунизийката Онс Жабьор.

Попитана дали ще играе през следващата година, Уилямс каза: „Не знам, не мога да отговоря. Но аз обичам тениса и обичам да играя, иначе нямаше да съм тук, нали?

„Очевидно в началото не тренирах много. Когато разбрах, че не мога да играя в Ню Йорк (Откритото първенство на САЩ), не спортувах, но винаги се опитвам да остана във форма, защото никога не знаеш кога ще влезеш в Уимбълдън”, пошегува се Серена след победата.

Тя не крои дългосрочни планове, а се наслаждава на всеки следващ миг с любимата игра, макар и като №1208 в световната ранглиста на WTA, която преди бе оглавявала 319 седмици.