0

С евда Асенова и Венелина Поптолева ще се боксират за златните медали на европейското в Будва в категориите си до 48 и до 52 кг. 

Севда Асенова победи на полуфинала ирландката Шанън Суийни с 5:0 съдийски гласа. Севда проведе много умно срещата, като контролираше темпото и успяваше да нанесе точни и прецизни попадения от дистанция. 

Преднината ѝ бе осезаема особено във втория рунд, когато българката разигра съперничката си и натрупа аванс, който ирландката нямаше как да върне в третата част. 

За Асенова това е шести европейски финал, тя има досега две  титли и три сребърни отличия. От златото в събота я дели Роберта Бонати (Италия). Севда е и бронзова медалистка от Световното първенство в Истанбул тази година.

Венелина Поптолева последва Севда Асенова и също се класира на финала в своята категория до 52 кг.

Тя не остави шансове на коравата финландка Ема Йокиахо, започна силно, не се дръпна назад и не трепна пред на моменти нечистите действия на противничката си, за да вземе крайния успех с 5:0 съдийски гласа. 

Така тя постигна най-големия успех в кариерата си до момента. За златото в събота Поптолева ще се изправи срещу много опитната Тетяна Коб (Украйна).