0

Р адостин Василев, министър на младежта и спорта, който се очаква утре да даде оставка, се срещна с медалистите от европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Тимът, воден от наставника Иван Иванов, завоюва 8 отличия в двубоите и общо 23 медала в отделните движения, като завърши на първо място в отборното класиране.

Министър Василев поздрави шампионите Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, както и бронзовия медалист Габриел Маринов. Той пожела на българските състезатели да стигнат и до олимпийските титли на Игрите в Париж 2024. Василев заяви, че те имат огромен потенциал и са доказали това по време на шампионата в Албания. 
Спортният министър връчи почетни плакети на ММС на призьорите, старши треньора Иван Иванов и личните наставници на състезателите - Никола Колев, Радослав Атанасов и Живко Николов.

Иванов обяви, че е изключително доволен от представянето на своя отбор. Треньорът посочи, че отлично са се представили и Карлос Насар, и Божидар Андреев, които не успяха да присъстват на срещата с Радостин Василев поради неотложни лични ангажименти.

Щангистите от националния отбор благодариха на министъра на младежта и спорта за подкрепата, каквато не получават от своята федерация, и обещаха да продължат да носят отличия за България.