0

З ьолден,Пламен Вълков, наш пратеник

Носителят на Световната купа при мъжете Марко Одермат е новият носител на приза "Златния скиор", който се връчва преди старта на сезона в алпийските ски. Швейцарецът получи кристалния трофей от Патрик Ланг, който е син на основателя на Световната купа по ски - Серж Ланг. Церемонията бе в края на Форум алпина, който дава насоките за новостите световните ски. Участие в него взе президентът на ФИС Йохан Елиаш, както и носителката на СК Микаела Шифрин. 

Заради силния вятър на глетчера Ретенбах днес цялата ски зона бе затворена. Поради тази причина жените не успяха да направят свободно каране по трасето на което утре ще е гигантския слалом за СК. Организаторите имат готовност при лошо време и утре да свалят старта на жените, но състезание да има. Луиза Бертани, която взе български паспорт ще направи дебюта си за страната ни в СК с номер 44. Това й дава шансове при успешно каране да влезе в топ 30 и да спечечи точки за световната купа. 

Стартът на първия манш е от 10,00 (българско време), а вторият е от 13,05 ч и ще се излъчват по Евроспорт. Мъжете ще карат гигантски слалом в неделя по същото време.