0

З вездата ни в тройния скок Александра Начева написа сърцераздирателно послание, след като счупи десния си глезен и беше оперирана в „Пирогов“.

„Няма думи, с които да опиша тъгата и болката си – призна 22-годишната пловдивчанка в Инстаграм. - Както мечтата ми беше на път да се сбъдне,секунда по-късно нея я нямаше и знаех, че ще гледам олимпиадата по телевизора. Приземявайки се в пясъка на турнир в Габрово, десният ми крак заседна под мен. Имам счупване на фибулата и някои разтегнати и скъсани връзки на глезена. Трябвало е да се случи и явно трябва да премина през най-лошото за да постигна най-доброто и най-ценното. Все пак олимпийски медал не се печели лесно и може би това е цената, която ще платя. Ще се върна по-силна,по-бърза и по-добра от всякога”.

Относно пропуснатия шанс да дебютира на олимпиада Алекс коментира: “Майната му на Париж, от Лос Анджелис се връщам с медал! Знам, че по пътя дотам ми предстоят още много радости, тъги, препядствия, успехи, европейски и световни първенства. Така че с помощта на семейството ми, близките ми, треньора ми, докторите и федерацията по лека атлетика ще премина през това изпитание, оправяме крачето и започвам пътя си към Лос Анджелис и 15-те метра. Благодаря на абсолютно всички, които ми писаха и за първи път усещам толкова силна подкрепа. Съобщенията бяха тройно повече, отколкото след четвъртото място на европейското, което само ме мотивира още повече!”.

Спортният директор на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Диян Драшков изрази своите сърдечни благодарности на директора на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Валентин Димитров и на екипа на проф. Диян Енчев за своевременната и адекватна помощ за четвъртата от европейското в Рим.

От централата благодариха специално и на ФК Янтра с президент Таня Христова, кмет на Габрово, както и на изпълнителния директор на клуба Михаил Митов, за помощта, оказана на стадиона, благодарение на която беше осигурено необходимото медицинско изделие, за да бъде стабилизиран крака, който контузи скачачката. В това състояние тя беше транспортирана по спешност до "Пирогов", където в неделя сутринта ръководеният от проф. Енчев екип оперира фрактурата.