0

Н ационалите по тенис се представиха достойно в Купа „Дейвис“ този сезон, въпреки загубата с 1:3 т Казахстан в Сетовната група I на турнира . Така те ще играят мач за оставане в тази група, а на Казахстан предстои плейоф за място в Световната група.

След като емоциите от мачовете в София се поутихнаха, двама от лидерите в отбора – Димитър Кузманов и Александър Лазаров, се обърнаха към феновете в социалните мрежи.

„Не знам от къде да започна. Може би оттам, че този отбор заслужаваше този мач, може би оттам, че този отбор мина през много лични и професионални изпитания, може би оттам, че този отбор написа история, може би, че този отбор опреверга критиците, а може би трябва да започна оттам, че този отбор никога не се предава“, написа Кузманов, който е рекордьор на България по спечелени срещи на сингъл в турнира.

След четиримесечна пауза заради контузия Александър Лазаров се завърна на корта, за да играе за България за Купа „Дейвис“. Той се включи в мача на двойки с Александър Донски, в който двамата постигнаха успех срещу Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3. За него това беше първи мач от 9 май насам, когато скъса ахилес.