0

З авръщането на Надал на тенис кортовете беше основната атракция в сряда на турнира в Синсинати. Испанецът обаче отпадна още на старта срещу неудобния си съперник Борна Борич от Хърватия, който го елиминира след 7-6, 4-6, 6-3.

Когато Надал бе пред победа в първия сет започна да вали, а след прекъсването от около час и половина Чорич, който има вече 3 победи от 5 мача срещу Рафа, показа много агресивна игра.

Това доведе до тайбрек, в който Надал направи твърде много грешки и го затвори с двойна грешка. Сет за Чорич, въпреки факта, че испанецът имаше две топки, за да го вземе.

Във втория сет хърватинът покачи нивото си със сервиси, и макар че вървеше с равенство в геймовете, играта на Чорич беше по-солидна от Надал, който изглежда страдаше от липса на състезателен ритъм след лятната ваканция. Въпреки това той  проби сервиса на хърватина, което бе достатъчно да вземе втория сет с 6-4.

Последният трети сет продължи с тона на мача: равенство при сервиси. Този път Чорич бе този, който проби сервис в шестия гейм от сета. Хърватинът продължи да оказва голям натиск върху Рафа с ударите си, и затвори мача с топовен огън, за да завърши мача със 7-6, 4-6, 6-3.

Чорич ще срещне Роберто Баутиста в трети кръг. 

Надал, който след 42 дни без участие в турнири, допусна 7 двойни грешки, сега вече мисли за US Open.