0

Р афаел Надал няма да вземе участие в Мастърс-а в Индиън Уелс. Испанският тенисист заяви, че не е готов да играе на най-високо ниво.

37-годишният Рафа, който възнамерява да прекрати кариерата си след сезон 2024, се завърна на корта в Бризбейн през януари след почти година отсъствие поради контузия на тазобедрената става, но трябваше да пропусне Откритото първенство на Австралия заради друго разкъсване на мускул.

Той загуби от Карлос Алкарас в демонстративен мач в Лас Вегас в неделя и изглеждаше готов да се бори за четвърта титла в Индиън Уелс.

„С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир“, каза 22-кратният шампион от Големия шлем в изявление в социалните мрежи.

"Всички знаят колко много обичам това място и колко обичам да играя тук в Индиън Уелс. Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя. Работих усилено и тренирах и всички знаете, че взех тест този уикенд, но не се намирам готов да играя на най-високо ниво на толкова важно събитие. Не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех", добави Надал.

Директорът на турнира Томи Хаас изрази разочарование от оттеглянето на Надал, който ще бъде заменен от щастливия губещ Сумит Нагал.