0

В последния си мач за 2022 година Рафаел Надал претърпя поражение от Камерън Нори с 6:3, 3:6, 4:6 в мач, продължил два часа и 45 минути. Двубоят между двамата бе от срещата между Испания и Великобритания от група „D" на новия турнир за смесени състави „Юнайтед къп" в Сидни, Австралия. 

За британците, които вече водят с 2:0 над иберийците, това е втора среща, като те записаха успех над третия тим в групата – домакините от Австралия.

През годината Надал спечели Откритите първенства на Австралия и Франция, натрупвайки 22 титли от турнирите от Големия шлем, но заради контузии имаше само четири участия след „Уимбълдън“ през юли.

Нори, който нямаше спечелен сет в предишните си четири мача срещу Надал, заяви, че е мислел, че никога няма да успее. „Исках да изляза и да се опитам да спечеля. Беше много физически мач и му се наслаждавах. Страхотен начин да завърша 2022 година за мен“, заяви Камерън Нори.

В мача на сингъл при жените Кати Суон надигра Нурия Парисас Диас с 3:6, 6:1, 6:2.

Чехът Иржи Лехечка записа победа над заемащия 12-о място в световната ранглиста Александър Зверев с 6:4, 6:2 в срещата между двете страни в група „С“.

Чехите, които имат една загуба, водят с 2:0 победи на дебютиращите германци, тъй като и Мари Бузкова спечели мача си срещу Юле Ниймайер с 6:2, 7:5.

За Александър Зверев двубоя срещу Лехечка бе първи официален за него от юни насам, когато контузи сериозно десния си глезен по време на полуфинала на „Ролан Гарос“ срещу Рафаел Надал.