0

С едемкратният световен шампион Люис Хамилтън ще може да носи двете обеци на носа си по време на Гран При на Бахрейн, след като получи медицинско изключение от световната федерация (ФИА).

Хамилтън и ръководството на Формула 1 прекараха голяма част от миналия сезон в спорове относно забраната за носене на бижута, като Хамилтън в крайна сметка трябваше да се раздели с тях на Гран при на Великобритания през юли.

Пиърсингът на носа обаче се върна три месеца по-късно в Сингапур, след като Хамилтън каза, че е получил инфекция.

Преди неделния старт в Бахрейн, британецът предостави лекарска бележка, обясняваща причините да продължи да носи бижутата въпреки мерките на ФИА от съображения за безопасност.

ФИА заяви, че няма да предприема мерки към Хамилтън в Бахрейн. Информационната агенция PA разбира, че разрешението за британеца ще бъде в сила и за остатъка от сезона.

"Стюардите изслушаха представител на отбора и получиха медицински доклад от лекаря на отбора на "Мерцедес", който поиска изключение. Стюардите се консултираха и с медицинския делегат на ФИА, който прегледа медицинския доклад, изслуша пилота и се съгласи с мнението му. Решихме да не се предприемат повече действия, тъй като има опасения за обезобразяване при честите опити за отстраняване на обеците", се казва в изявление на ФИА.