0

Н ай-трудно през изминалите седмици ми беше да издържа психически. А в момента, че не мога да прегърна родителите си, а давам интервюта. Това бяха първите думи на Нургюл Салимова при прибирането си в родното село Крепча. Тя направи фурор на Световната купа по шахмат, където стана втора, а с това си гарантира и място в турнира на претендентките за световната титла.

Салимова разкри, че голямата и цел е да стане гросмайстор за мъже.

"От малка съм свикнала на това да пътувам без екип. Въпреки това винаги съм продължавала да работя. Обичам да играя шах, знам, че съм талантлива. Знам, че ако се трудя и всичко върви добре, ще се представя добре. За себе си, за родителите си, за страната си. Исках да се представя добре най-вече заради майка ми и баща ми, тъй като знам колко много ме обичат и подкрепят. Също бабите и дядовците ми.

Имам турнири постоянно. Голямата ми цел е да стана гросмайстор за мъже. Имам турнир на претендентите през април догодина. Много се радвам, че получавам такава подкрепа. Много благодаря. Много съм емоционална последните дни и се радвам, че хората оценяват това, което правя", сподели Салимова.