0

К убрат и Тервел Пулеви са получили близо 400 000 долара за мачовете си на професионалния ринг, които проведоха по време на боксовата галавечер в Ингълууд (предградие на Лос Анджелис). Това обаче е станало с четиримесечно закъснение, обяви популярният в боксовите среди американски журналист Дан Рафаел в „Туитър“.

Припомняме, че Тервел Пулев записа първата си загуба като професионалист в битката с руснака Сергей Ковальов. Същата вечер, но в по-ранен мач Кубрат победи американеца Джефри Форест.

Малко след боксовото събитие в Ингълууд се появи информация, че компания "Трилър", под чиято юрисдикция се проведоха двете битки, не е изплатила хонорарите на боксьорите. Същото било положението и с Ковальов, като само Форест бил получил някакви пари, но те били малка част от договореното.

Дан Рафаел пише, че руснакът и братя Пулеви вече са си получили заработеното на ринга. Журналистът твърди, че информацията му е дадена от самите обкръжението на боксьорите. Той допълва, че е имало съдебни заплахи, но всичко е решено без съд.

Хонорарът на Кобрата е бил 204 000 долара, а този на брат му - 195 000. Това означава, че сумарният хонорар на двамата братя е 399 000 долара. Ковальов е спечелил половин милион долара.

Източник: Gong.bg