0

Д жокович ще играе на Откритото първенство на Австралия следващата година, въпреки тригодишната забрана за влизане в страната.

Новак Джокович трябва да се появи на следващия Australian Open, пише журналистът Луис Алберто Алварес. Той пък е получил потвърждението от лидера на Големия шлем на Австралия Крейг Тили. Джокович не игра в Мелбърн тази година, защото не беше ваксиниран. Междувременно в Австралия бяха премахнати задължителните ваксинации за хора, идващи от чужбина. 

Сърбинът пристигна в Мелбърн, готов за игра, но малко след това бе задържан. След процеса на Джокович му беше забранено да влиза в Австралия и той беше осъден на тригодишна забрана за виза. Но Тилей, който забрани на Новак да играе тази година, твърди, че ще се намери начин Джокович да играе в Австралия догодина.

Сръбският тенисист е най-успешният в историята на Australian Open. Той спечели девет шампионски титли. В момента той е вторият тенисист в историята по брой спечелени титли от Големия шлем. Те са 21, с един по-малко от първия Рафаел Надал. Следващата година Australian Open ще се играе през януари.