0

П о-малко от месец преди началото на световното първенство за мъже и жени в Рияд, Саудитска Арабия, българските щангисти бяха зарадвани от добра новина, която чакаха от началото на годината. 

Националите най-после получиха полагащите им се 7 заплати, след като президентът на федерацията Ариф Маджид подписа анексите към договора с министерството на спорта и така централата получи финансиране, пише "Мач Телеграф" в днешния брой.

Както е известно, щангистите караха без пари от началото на годината, което малко или много ги демотивираше, но с усилията на треньори и близки, успяваха да държат едно много добро ниво на международни състезания.


„Мач Телеграф“ научи още, че възстановянатето на феномена Карлос Насар, който скъса жестоко ахилес при битов инцидент, върви повече от добре и той вече тренира на пълни обороти. Както и известно, той ще се яви на световното в Рияд, но може и да не участва. Ако иска да участва на олимпиадата в Париж догодина, Карлос е задължен да мине кантара и да се яви на представянето на щангистите преди самото състезание в Рияд.