0

В ратарят с български корени Александър Георгиев направи 15 спасявания при убедителната победа на Колорадо с 8:2 над гостуващия Анахайм в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. 

Валери Ничушкин се разписа два пъти, Йоел Кивиранта добави гол и две асистенции, Кайл Макар даде три асистенции, а Дейвън Тейвс и Самюел Жирар допринесоха с по гол и асистенция.

Куин Хюз се разписа в 2:36 минута на продължението и донесе победата на Ванкувър над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс с 4:3. 

Канадците изоставаха с 1:3 до средата на мача, но реализираха обрат, с който събраха 25 точки и оглавиха класирането в Западната конференция, измествайки от върха шампиона Лас Вегас заради по-добри допълнителни показатели.

Джей Ти Милър и Брок Бесър завършиха с по гол и асистенция, а Филип Хронек също вкара. Ванкувър записа десета победа в последните си 12 мача. Хюз добави и асистенция, а вратарят Тачър Демко отрази 30 шайби.
Брон Нелсън, Бо Хорват и Пиер Енгвал бяха точни на Ню Йорк, а Иля Сорокин парира 39 изстрела, но това не беше достатъчно, за да бъде избегнато шестото поредно поражение на тима. 
  
Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:

Каролина - Филаделфия        - 1:3
Едмънтън - Сиатъл            - 4:3 след продължение
Колорадо - Анахайм           - 8:2
Ванкувър - Ню Йорк Айлъндърс - 4:3 след продължение 

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 26 точки, Флорида 21, Детройт 18
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 23, Вашингтон 18, Каролина 18

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 23, Уинипег 20, Колорадо 18
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 25, Лас Вегас 25, Лос Анджелис 19

Източник: БТА