0

З вездата на българския тенис Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, който е с награден фонд от $8,995 млн. Асът ни победи с 6:2, 6:4 №1 в схемата и №2 световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания). Срещата помежду им продължи 1 час и 32 минути. 

"Той ме накара да се почувствам като 13-годишен", каза пред медиите Карлос Алкарас за превъзходството на българина. "Интересно е да се отбележи, че вие сте 12 г. по-голям от него, а той току-що каза, че сте го накарали да се чувства като 13-годишен", така журналист помоли Гришо да коментира думите на испанеца, при което Димитров  се  разсмя от сърце и каза: "Това е велик коментар!" 

"Димитров угаси Алкарас" (в "Ас") и "Един превъзходен Димитров изхвърли Алкарас от Маями" ("Марка") бяха челните заглавия на най-тиражните испански спортни издания за краха на №2 в света Карлос Алкарас.

Димитров ще играе на полуфиналите срещу №5 в световната ранглиста Александър Зверев, като до момента германецът води със 7:1 победи в преките мачове срещу Гришо. 

"Той ме накара да се почувствам като 13-годишен", каза пред медиите Карлос Алкарас за превъзходството на българина. "Интересно е да се отбележи, че вие сте 12 г. по-голям от него, а той току-що каза, че сте го накарали да се чувства като 13-годишен", така журналист помоли Гришо да коментира думите на испанеца, при което Димитров се разсмя от сърце и каза: "Това е велик коментар!"

Още в първите минути на мача с Алкарас Димитров даде заявка, че е в много добра форма и има своите напълно реални шансове за успех срещу носителя на две титли от Големия шлем. 32-годишният българин поведе с 3:0 гейма след 18 минути игра, а с нов пробив в края на сета взе откриващата партия от мача без изобщо да позволи на Алкарас да влезе в нея.

Вторият сет също започна отлично за първата ракета на България. Той поведе с 4:1 гейма и имаше точка за пробив за 5:1, но Алкарас се справи и я отрази.

Испанецът показа пробуждане в играта си и успя да реализира своя първи пробив в мача в седмия гейм на втория сет, след което и да изравни за 4:4.

Това обаче не повлия на Димитров, който спечели подаването си в деветия гейм, а веднага след това достигна до нови два шанса за пробив, като реализира още първия и така стигна до победата в мача.

Това е втора поредна победа за Димитров над Алкарас, като така нашето момче се класира за първи път в кариерата си на полуфинал на турнира в Маями. С този успех Гришо вече се е класирал за полуфинал на осем от всичките девет турнира от Мастърс сериите.

От началото на годината Григор вече има 19 победи и само 4 загуби. От понеделник българинът вече ще е №11 в световната ранглиста и ще изпревари гръка Стефанос Циципас. Победа над Зверев обаче ще го върне в 10 на ранглистата за първи път от 2018 година насам.