1

А нтъни Едуардс реализира 43 точки за победата на Минесота Тимбъруулвс като гост със 106:99 над шампиона Денвър Нъгетс в първия мач от втория кръг на плейофите в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

За 22-годишния Едуардс това е лично постижение в плейофите, но то можеше да не се окаже достатъчно на "горските вълци", ако не бе навременното включване на резервния център на отбора Наз Рийд в последната четвърт на срещата.

Рийд, който бе определен за "Шести човек на годината" през този сезон, приключи с 16 точки, като 14 от тях дойдоха в заключителния период. В него резултатът бе 84:84, но Минесота реши мача със серия от 18:7, в която Рийд вкара десет поредни точки за тима си.

Още 20 точки за победителите вкара Карл-Антъни Таунс, а ветеранът Майк Конли завърши с "дабъл-дабъл" от 14 точки и 10 асистенции.

Загубата бе шокираща за шампиона, който не бе губил в своята зала от 29 март насам. За Тимбърулвс полуфиналът в Западната конференция е втори в историята и първи от 20 години насам. Отборът на Крис Финч, който се появи с патерици в "Бол Сентър" след операция, отнесе в първия кръг на плейофите Фийникс Сънс с 4:0 мача, като продължи в същия дух и срещу шампионите.

За Денвър Никола Йокич вкара 32 точки, но сърбинът вкара само две от деветте си стрелби от тройката, както и едва 44 процента от игра. Майкъл Портър-младши завърши с 20 точки, а със 17 остана Джамал Мъри.

"Всеки в тима вярва на съотборниците си и това е ключът към нашите победи", заяви след срещата Едуардс, който стана четвъртият най-млад играч в историята на НБА с три мача от поне 40 точки в плейофите.

Още през първото полувреме Едуардс имаше 25 точки на сметката си и завърши мача със стрелба 17 от 29 от игра, за да помогне на Минесота да постигне петата си победа в пет мача от началото на плейофите.

Вторият двубой от серията е отново в Денвър в нощта на понеделник срещу вторник.

НБА, плейофи, втори кръг, Западна конференция:

Денвър - Минесота - 99:106

* Минесота води с 1:0 победи в серията. Играе се до четири успеха от седем мача.

Източник: БТА