0

С уперзвездата на световните щанги Карлос Насар оглави олимпийската ранглиста в кат. 89 кг, според която се дават квоти за Париж 2024. 

Нещо повече – с двубоя от 395 кг, който постигна на европейското в Ереван, българският талант е на 99% сигурен за участие на олимпиадата, пише днес в. „Мач Телеграф“.

На второ място в ранглистата е венецуелецът Кейдемор Валения с двубой от 385 кг, трети е колумбиецът Браян Родайега с 381 кг. Четвърти със същия двубой е Лу Хуанхуа (Китай). Пети е иранеъцт Киануш Ростами с 380 кг. 


До края на квалификационния олимпийски цикъл Насар трябва задължително да участва на Гран При турнира в Хавана, на световното в Саудитска Арабия и на европейското догодина. 

Заради високия си двубой от Ереван обаче Насар може и да не се състезава на гореспоменатите турнири, а само да мине кантара и да се яви на представянето, след което да се откаже. 

Другият ни топ щангист – Божидар Андреев, е трети в олимпийската ранглиста на кат. 73 кг и също е почти сигурен участник на олимпиадата догодина.