0

Л юбомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст на Световното първенство по плуване в Доха. Българинът спечели последната серия с време 2:10,57 минути и намери място сред най-добрите 16 в дисциплината с общо второ време. Само финландецът Мати Матсон бе по-бърз от Епитропов и единствен успя да слезе под 2:10 с 2:09,15 минути.

Епитропов направи много силна втора част на дистанцията и макар че не успя да подобри националния си рекорд 2:09,68, остави резерви в плуването си за полуфиналите тази вечер, където ще опита за първи път да стигне до финал на световно първенство и да покрие олимпийски норматив за Игрите в Париж.

Другият български  представител в сутрешните серии Калоян Левтеров даде 17-о време в сериите на 200 метра гръб и четири стотни го разделиха от полуфиналите.

21-годишният Левтеров финишира с време 1:59,42 минути, на четири стотни от пуерториканеца Йесиел Муралес, който затвори полуфиналите.

Времето на Левтеров е далеч от националния му рекорд в дисциплината 1:56,57 и не успя да покрие олимпийски норматив за Игрите в Париж.