0

В олейболната националка Христина Вучкова постави световен рекорд за Гинес.

Тя и съотборничките й от италианския Имоко (Конеляно) записаха 74 поредни мача без загуба във всички турнири, на които участват. Приносът на българската централна блокировачка е съществен. Тимът постигна поредната победа в шампионата с 3:0 (13, 11, 20) над Тренто. Конеляно няма загуба във всички турнири от почти две години насам. Досегашното постижение се държеше от турския Вакъфбанк – 73.

„Знаех в какъв отбор идвам: най-силния в света за миналата година. Трябваше да се доказвам всеки ден, но се оказа, че момичетата са много земни и много бързо ме приеха. За пореден път се доказа, че с голям колектив се постигат големи резултати. Всички сме обединени в една кауза - победата. Не съм усетила, че съм тук от 2-3 месеца. Още в първия ден момичетата ме прегърнаха и бяха много щастливи, че съм в техния отбор", разказа пред БНР Вучкова.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hristina Vuchkova (@ruseva)

30-годишната Христина остана резерва срещу Тренто. Конеляно еднолично води във временното класиране с 8 победи от 8 срещи и 21 т. В следващия кръг Паяка и компания гостуват на Скандичи. Последната загуба на „жълто-сините“ е от 12 декември 2019 г. от Перуджа.