0

А ндреа Коцинова се пребори за пето място в бордъркроса от олимпийския младежки европейски фестивал в Италия, където донесе и сребро в отборния гигантски слалом.

16-годишната сноубордистка влезе с пето време в директните елиминации, а Яна Тумбева с 11-о. Андреа спечели своята серия, но Тумбева с трето място отпадна. На полуфиналите Коцинова завърши 4-та, това й отреди място в малкия финал, където безапелационно бе най-бърза и си осигури петото място в крайното класиране. Шампионка стана Фелисие Лайхт (Фр). От 7 г. Андреа тренира в клуб Блейд при Виктор Жеков, баща на световната звезда в този спорт Александра Жекова.

При момчетата в бордъркроса Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе директно на 1/4-финал, докато Мартин Костов бе 14-и и премина успешно през осминафиналите, но след това отпадна в битката за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се класира за полуфиналите. В алпийските ски Бояна Радева се нареди 34-та на слалом, внучката на олимпийската легенда Боян Радев бе 41-ва в I манш.