0

15-то издание на програмата „Научи се да караш ски“ стартира и на Витоша. Това е най-социално насочения проект на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта и Регионалните управления по образование с подкрепата на телекомът - А1. 

През първата седмица на обучение по ски на Витоша ще минат 142 деца от 1 до 4 клас от училищата в София от общо 790 за столицата през 2024 г. За да се научат да практикуват любимия си спорт, за малчуганите се грижат професионалните инструктори от „Витоша ски“. 

През 2024 година програмата осигурява безплатно обучение на ски и ски бягане с квалифицирани инструктори на 2028 деца от 1 до 4 клас. 

„Научи се да караш ски“ стартира през 2008-а година като проект само за учениците от София, Банско, Самоков и Смолян, а общият брой на децата, преминали през 14-те предходни издания, бе близо 40 000. 

Тази година центровете, които ще се включат в обучението, са ски зона Витоша, ски зона Беклемето, ски зона Банско, ски зона Пампорово, ски зона Боровец. Първи стартираха в ски зона Беклемето, където учениците се обучават да карат алпийски ски и ски за бягане.