0

Е дмонд Назарян отпадна на полуфиналите на Европейското първенство по борба класически стил в румънската столица Букурещ.

Миналогодишният шампион от по-долната категория загуби с 5:9 точки от украинеца Олександър Хрушин, трети на шампионата на Европа през 2022-а.

Назарян получи първи правото да атакува от партер и само след 10 секунди вече водеше с 5:0 срещу Хрушин, който миналата годината отстъпи още в първия кръг пред национала Абу-Муслим Амаев. Той обаче качи категория на 67 кг и ще се бори утре.

Украинецът контрира моментално Назарян и върна две точки, след което добави още две до края на първата част. През втората Хрушин взе още една точка от своя партер, българинът се защити, но неговият съперник вече водеше по критерии последна точка. Назарян беше принуден да атакува късно, но украинецът отби ударите му и добави още четири точки, за да спечели с 9:5. 

През миналата година българинът спечели титлата, но в по-долната олимпийска категория до 60 кг.

Утре Назарян ще спори за бронзовото отличие. За медал ще се бори също Стефан Григоров при 55-килограмовите, а на репешежите продължават Стоян Кубатов 77 кг и Йоан Димитров в категория до 87 кг.