0

В 19 часа днес в басейна в спортното училище в Русе бе даден стартът на 24-часовото плуване на рекордьора на Гинес Теодор Цветков. Очаква се финалът за е утре по същото време, като докато е във водата, плувецът ще приема необходимите храни и напитки.

„С действията си искам да покажа, че да застанете зад мен си заслужава!“, заяви Теодор по повод поредния връх в неговата плувна кариера.

Докато продължава плуването му, до него ще бъде д-р Христо Метев – човекът, който го напътства във всяко отношение. „Екипът ми също ще е на място, за да ми дава кураж и да помага логистично това събитие да се реализира“, допълни Цветков. 

Можете да следите цялото плуване на Теодор Цветков НА ЖИВО в профила му във Фейсбук:

Теодор Цветков е от Русе и е феномен в плуването. През 2018 г. той влезе в Книгата за рекорди "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе поставен в езерото в лесопарк "Липник" край Русе.

Преди година Теодор успя да преплува 181 километра в студените води на река Волга край руския град Самара и завърши на престижното второ място в ултрасъстезанието.

Той искаше да преплува 1175 километра в Черно море за два месеца, като с постижението си да обърне внимание на замърсяването на морето, но събитието беше отложено заради войната в Украйна.