0

Н овак Джокович ще бъде на 41 години за началото на Игрите в Лос Анджелис след четири години, но световният номер 1 в тениса не изключва възможността да се състезава за олимпийското злато през 2028 г.

36-годишният сърбин спечели рекордните 24 титли от Големия шлем при мъжете, но успя да вземе само бронз в четирите си участия на Олимпийски игри, въпреки че ще има още една възможност да играе за титлата на Игрите в Париж това лято.

"Всичко е в картите, просто не знам колко карти ми остават", каза Джокович с усмивка, когато го попитаха за ЛА 2028 на пресконференция в Индиън Уелс.

“Все още е много далеч да мисля за Олимпийските игри в Лос Анджелис, но мисълта за това ме вълнува, разбира се. Бих искал да играя тогава, но ... все още не мога да съм категоричен", добави Джокович.

Сърбинът каза, че ще решава нещата "година за година", за да види как тялото и мотивацията му издържат.
"Става все по-трудно и по-трудно, но аз все още обичам този спорт и все още се състезавам на най-високо ниво. 

Все още съм номер едно, така че в момента чувствам, че искам да продължа напред, да продължа да се опитвам да направя още история", каза още Джокович.

Джокович се бори за рекордна шеста корона в Индиън Уелс след като не бе допускан в САЩ през последните пет години поради ограниченията за пътуване, свързани с пандемията от КОВИД-19.

Той спечели турнира три пъти подред от 2014-2016 г., но загуби в третия кръг от вече отказалия се германец Филип Колшрайбер в последното си участие през 2019 г.

Първият поставен играе с Александър Вукич във втория кръг в петък.

Джокович се чувства странно заради липсата на двамата му големи съперници през последните две десетилетия Роджър Федерер и Рафаел Надал. Федерер се отказа, а Надал отново е контузен и пропуска турнира в Индиън Уелс.
"Красиво е за нашия спорт, че имахме невероятни съперничества, които белязаха две десетилетия. 

Странно е усещането без Роджър, който се отказа и Рафа, който не играе много напоследък. 

Опитвам се да намеря нов съперник и напоследък имах страхотни мачове с Алкарас и Синер, но Федерер и Надал си остават двамата най-големи съперници, които някога съм имал", каза Джокович.

Източник: БТА