0

П ървият избор на драфта на НБА, новобранецът на Сан Антонио Виктор Уембаняма ще пропусне Световното първенство това лято.

Това съобщава L'Equipe.

Отбелязва се, че 19-годишният френски национал е взел "окончателно решение", независимо от това колко е било "трудно", твърдят от медията.

Очакваше се Уембаняма да играе за националния отбор. Миналата седмица се проведе драфтът в НБА за 2023 г., след което Виктор пристигна в Сан Антонио и проведе среща с ръководството на тексасците. Световното първенство през 2023 г. ще се проведе в Индонезия и Филипините от 25 август до 10 септември. 

Уембаняма е висок 224 сантиметра и ще попадне моментално в стартовата петица на Спърс. Той е считан за баскетболист, който е много ефективен под коша и владее отлично стрелбата от зоната за три точки. Французинът прекара последната година в местното първенство с Булон Метрополитан и завърши средно с по 20.6 точки, 10.1 борби, 3 блокирани изстрела и 2.5 асиситенции в 44 мача.

Спърс са петкратни шампиони в НБА и вече са удряли джакпота при избор под номер 1 в драфта с приетите в "Залата на славата" Дейвид Робинсън (1987) и Тим Дънкан (1997).