0

Ш вейцарецът Марко Одермат продължава да изумява феновете на ските. Дори и контузията на лявото коляно от спускането в Кицбюел не го спря за победа на супергигантския слалом в Кортина д'Ампецо (Ит) в поредния кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете.

За 25-годишния Одермат това бе 18-а победа в кариерата и седма през този сезон. На писта "Олимпия деле Тофане" швейцарецът даде едно от петте най-добри времена във всеки от последните три сектора на трасето и финишира за 1:25.57 минути. На 0.35 секунди зад него остана големият фаворит за победата Александър Омод Килде (Нор, който допусна минимална грешка в средната част на пистата и това му коства първото място.

На трета позиция изненадващо завърши представителят на домакините Матиа Касе. Италианецът приключи на 0.49 секунди от Одермат, въпреки че се спусна с №19. За 32-годишния Касе това е първи подиум за СК на Супер-Г. Той има още 2 на спускане, като всичките са му през този сезон. Челната шестица бе допълнена от представителите на Австрия Щефан Бабински, Винсент Крихмайр и Лукас Фойерщайн. С победата си в Кортина Одермат увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа. Той вече има 1286 точки, с 213 повече от втория Килде. Трети е друг норвежец - Хенрик Кристоферсен, със 779 т. В класирането в дисциплината супергигантски слалом начело отново са Одермат и Килде с 440 и 392 точки съответно. Трети с 254 точки е Крихмайр.

В неделя в Кортина ще се проведе още един супергигантски слалом, който ще бъде излъчен по Евроспорт. от 11,15 ч.