0

В ицепрезидентът на федерацията ни по художествена гимнастика Невяна Владинова бе гост в 12-ия епизод на подкаста на „Мач Телеграф“. Тя говори по много теми, включително за успеха на отминалото световно първенство в София, където нашите взеха две титли и общо шест медала, за своята кариера като гимнастичка и за работата си във федерацията.

„Успехът на световното бе много голям. Ансамбълът ни изненада. Очаквахме да са в тройката и да вземат квота. Това бе задачата пред тях. Но те станаха световни шампионки, като всички бяха дебютантки в този отбор. Треньорката Весела Димитрова подмени почти целия състав, промени и съчетанията, но това се оказа успешно“, зави Владинова.

Тя разкри, че Боряна Калейн, която се разболя преди световното и не участва, е по-добре в момента: „Вкъщи си е. Вече е по-добре. Още вървят изследвания, за да се разбере какво и е. Тя според мен ще се върне на голямата сцена. Говорила е с Бранимира Маркова наскоро и вече е по-ентусиазирана. Мисля, че с помощта на психолог и на всички нас във федерацията, тя ще се завърне, но само Боряна ще си знае какво ще й коства това“, допълни Владинова.

Тя заяви, че заради войната в Украйна много семейства на украински гимнастички са предпочели да се заселят в България пред това да отидат в Полша и Молдова. Причината е в традициите на нашата школа в художествената гимнастика.

„Много украински гимнастички, най-вече от семейства на бесарабски българи, искат да вземат български паспорти и да се състезават за България“, заяви Владинова вчера.