0

Г ригор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара.

Българинът, който е поставен под номер 18 в схемата на турнира, победи със 7:6(6), 6:4 руснака Карен Хачанов. Това е трета победа от три мача за Димитров срещу този съперник.

На осминафиналите Гришо ще играе срещу победителя от срещата между №1 в схемата Карлос Алкарас от Испания и Даниел Еванс от Великобритания.

Българинът пропусна по две възможности за пробив при 2:1 и 4:3 гейма в първия сет. От своя страна Димитров спаси два шанса за пробив на Хачанов при 5:5. Така без нито един пробив се стигна до тайбрек в първия сет.

При 2:0 точки в полза на Григор срещата беше прекъсната за един час заради дъжд. Димитров спаси един сетбол при 5:6 и със серия от три поредни точки затвори първата част в своя полза.

Българинът проби за 3:2 във втората част и запази преднината си до края на мача, с което постигна и победата.

Това е втори успех за Гришо в Шанхай, след като вчера надделя над Александър Вукич отново с 2:0. Гришо се класира за пръв път за 1/8-финал от Мастърс 1000 веригата след Париж м.г., когато отстъпи именно на Алкарас.