0

Н ационалният отбор на България отстъпва с 0:2 победи срещу Казахстан в двубоя между двата тима от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Във втория сингъл Янаки Милев загуби от номер 29 в световната ранглиста Александър Бублик с 4:6, 1:6 за 68 минути. Което бе най-логичното предвид, че нашият тенисист се намира с 540 места по-ниско (№569) от съперника си в АТР класацията към момента. По-малка бе разликата в полза на гостите в първия сингъл - победителят Скатов е 123-ти, докато нашият Димитър Кузманов е под №179.

Янаки Милев, който направи дебют в надпреварата, игра равностойно в първата част. Бублик стигна до пробив в десетия гейм, достатъчен да вземе сета.

Във втория казахстанецът доминираше, взе подаването на Милев два пъти и с 6:1 приключи мача.

В първия сингъл от мача първата ракета на страната Димитър Кузманов падна от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 часа.

Оказа се, че нашият е изпитал стомашно неразположение в края на втория и началото на третия сет.

Програмата в неделя ще започне в 11.00 часа със срещата на двойки, за която са заявени Александър Лазаров и Александър Донски срещу Александър Недовесов и Андрей Голубьов. 

Следват мачовете на сингъл между първите ракети Кузманов срещу Бублик, а след това Милев срещу Скатов.