0

Н ационалният отбор за жени по волейбол напусна Хонконг с нова загуба в Лигата на нациите. В четвъртия мач нашите загубиха с 0:3 от Нидерландия (24:26, 17:25, 17:25). В часовете преди мача треньорът Лоренцо Мичели загуби една от най-добрите си реализатори в лицето на Радостина Маринова, който получи разтежение на бедрото. Младият ни отбор стартира много силно двубоя, но го завърши със свален гард.

„Ние сме млад отбор, който трябва да се учи от грешките си – каза Лоренцо Мичели на почивката между втория и третия гейм пред официалния тв канал на Лигата на нациите. – Във втората част се влоши посрещането ни. Мерелин Николова трупа опит в мачове на такова ниво."

Така България загуби и четирите си мача в Хонконг. Българките заминават за Република Южна Корея, където е третото състезание в Лигата на нациите. Там момичетата на Мичели ще се изправят срещу домакините, Сърбия и САЩ. В класирането българките са на 14-о място (1 победа, 7 загуби) пред Хърватия и Република Южна Корея, който е единственият отбор без спечелена точка.