0

Н ик Кириос стана шампион на турнира във Вашингтон, след като побди с 6:4, 6:3 Йошито Нишиока (Яп) на финала. Австралиецът взе седмата титла в АТР в кариерата си и първа след 3-годишно прекъсване. Последният му трофей бе отново във Вашингтон през 2019 г. Миналата година Кириос се оплака, че се бори с „психически демони“, но през този сезон австралиецът показва ново лице. Триумфът му във Вашингтон идва само месец, след като той игра първия си финал в турнир от Големия шлем, но загуби от Новак Джокович на „Уимбълдън“.

Кириос проби съперника си веднъж в първия сет, а след това поведе след нов брейк и във втория. С третия си пробив той затвори мача, като доминираше на свой сервис. Във Вашингтон Кириос не допусна нито един пробив и спаси всички 10 брейкбола на съперниците си. Той имаше проблеми само срещу Франсис Тиафо на 1/4-финала, в който спаси 5 мачбола. 

„Емоционално е за мен. Когато погледна къде бях миналат година и къде съм сега – това е невероятна трансформация. Просто имам страхотна енергия. Знаех, че опитът е на моя страна в този финал. Бях на много мрачно място миналата година. Невероятно е, че успях да обърна всичко. Има толкова много хора, които ми помогнаха, но и аз показах голяма сила, за да мина през тези времена, а сега и да спечеля титла“, каза Кириос.

Той взе титлата и на двойки във Вашингтон, след като заедно с Джак Сок (САЩ) победиха със 7:5, 6:4 Иван Додиг (Хър) и Остин Крайчек (САЩ).