0

"Основната част от щаба е на практика изяснена. Всички, с които разговарях, приеха възможността да работят за националния отбор на България. Има още няколко позиции, които трябва да бъдат изчистени, но като цяло щабът е ясен", обяви новият селекционер на националния отбор по волейбол Николай Желязков пред БНТ.

"Със сигурност 21-вото място в световната ранглиста не отговаря на реалните възможности на този отбор. Имаме много млади и качествени момчета, които вече започват да показват своя талант. Той трябва да бъде доразвит на най-високото ниво - национален отбор за мъже. Имаме и състезатели, които са на световно ниво, така че се надявам за кратката подготовка, която ще трябва да направим, да изградим една по-дълготрайна визия на отбора. Трябва да адаптираме стила ни на игра към възможностите на момчетата и в същото време да бъдем равностойни на най-добрите отбори в света. Трябва да търсим подобрение във всички елементи на играта. Системата ни на игра трябва да бъде максимално ефективна. Първата цел, която аз съм си поставил е да се подготвим добре физически, технически и тактически. Първото състезание е Лигата на Нациите, където ще играем срещу най-добрите отбори в света. Моето желание е да бъдем близко до тях и да ги побеждаваме, когато е възможно. Ще бъде трудно, но ако искаме да изградим отбор, който да побеждаваме най-добрите, ще е необходимо време. Ще трябва много работа", продължи Николай Желязков.

"Отборът не показа играта, на която е способен, но затова има много фактори. Аз лично смятам, че господин Пранди направи някой избори, които аз бих променил. Смятам, че цялата подготовка, която беше направена през миналата година можеше да премине и по по-добър начин. Един състезател трябва да бъде добре подготвен, да бъде мотивиран, да има желание и да бъде готов да направи жертвите, които са необходими за спортист на едно подобно ниво. Споделям мнението на господин Ганев и смятам, че този отбор може да играе по-добре", каза още селекционерът и не пропусна темата "Соколов - Скримов.,"Това са двама много важни състезатели за националния отбор - и като състезатели, и като личности. Имах разговор с Цецо Соколов и той изрази пълното си желание да играе за националния отбор. Надявам се и Тошко Скримов да продължи да играе. Смятам, че двамата все още не са дали всичко за националния отбор, а и възрастта им позволява да продължат да играят. Тяхната в кариера в националния отбор трябва да приключи по по-различен начин, а не след това, което направихме през миналата година" сподели Желязков., Той обяви, че ще повика младоци за сбора, но не можа да им гарантира място в отбора