0

С тарши треньорът на волейболния Левски Николай Желязков коментира успеха на неговия отбор срещу ЦСКА с 3-0 победи във финалната серия. Той сподели, че "сините" са играли силно в трудни моменти и добави, че се е получила хубава финална серия.

"Получи се добра финална серия, браво и на ЦСКА. Днес беше мач за мъже. Тези деца играха като мъже. Това е много радостно. Играхме силно в трудни серии срещу силни противници", започна Желязков.

"Сгрешихме някои начални удари в първия гейм. След това намалихме силата на сервиса, а те направиха повече грешки на този елемент. Понякога трябва да изтърпиш някои неща в такива мачове и да не правиш смени веднага. Успяхме да направим работи, които са тренирани много пъти", каза старши треньорът на Левски.

"Имахме много проблеми през годината, само ние си знаем какво ни беше. Пред очите ми тези деца започнаха да стават мъже. Горд съм и съм щастлив. Винаги е огромно щастие да станеш шампион, независимо с какъв състав. Не се печели лесно. Когато един треньор работи, има два вида резултати. Първо е самото изграждане на състезателите, а след това идва и класирането. Сега имаме израстване и класиране, а удоволствието е огромно. Щастлив съм от това, което ми подариха момчетата днес", завърши Николай Желязков.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов поздрави Левски след триумфа във волейболното ни първенство и сподели, че съжалява, че отборът му не е успял да стане шампион.

"Загубихме финала и трябва да поздравим Левски. Играха почти равномерно през целия сезон, за разлика от нас. Построиха зала, което в днешно време е огромно постижение. Ръководят важни процеси във волейбола ни, създават школа. На фона на тези неща е съвсем закономерно да станат шампиони", каза Александър Попов.

"Сребърните медали не са утеха за нас. Да загубиш финал е по-тежко от това да отпаднеш на полуфинал или четвъртфинал. Момчетата се стараха, преодоляха някои трудности в процеса на работа през цялата година. Загубихме тези важни мачове и това остава", сподели наставникът на ЦСКА.

"Имаме някои трудности, споделих ги по средата на сезона. Ще видим как ще ги разрешим. Искаме най-доброто. Съжалявам, че не успяхме да станем шампиони", завърши Попов.