0

К рис Крейдър вкара два гола за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 6:2 като гост на Каролина в седмия мач от полуфиналните плейофи в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

След успеха Рейджърс спечели серията с 3-2 и се класира за финала, където ще срещне защитаващия титлата си Тампа Бей. Серията между двата тима започва в сряда.

Крейдър беше точен в 9-ата и 44-ата минута, а останалите попадения реализираха Адам Фокс, Райън Стром, Филип Хитил и Андрю Коп.

Тони ДеАнджело и Макс Доми вкараха за Каролина.

Вратарят на Рейнджърс Игор Шестьоркин отрази 37 удара. Той стана третият вратар в историята на клуба, който спечели няколко мача в серия от седем в плейофите (2 победи, няма загуба), след Хенрик Лундквист (6-2) и Майк Рихтер (2-0).

Домакините имаха малшанс в началото, след като от игра заради контузии излязоха вратарят Анти Раанта и нападателят Сет Джарвис. Раанта направи 16 спасявания преди травмата, докато новобранецът Пьотър Кочетков допусна три гола при 12 отправени удара към него.

Каролина прекъсна серията си от девет поредни победи у дома в НХЛ.

Рейнджърс достига до финала на Изток за първи път от 2015 година насам. Отборът е четирикратен носител на Купа "Стенли", но за последно спечели титлата през 1994 година. Каролина е шампион в НХЛ от 2006-а.