0

Н ю Йорк Рейнджърс надделя над защитаващия титлата си от предишните два сезона Тампа Бей с 6:2 в "Медисън Скуеър Гардън" и поведе с 1:0 победи във финалната серия до четири успеха в Източната конференция на Националната хокейна лига.   

Филип Хитил се разписа два пъти, а Мика Зибанежад, Артьоми Панарин и Франк Ватрано добавиха по гол и асистенция. Крис Крейдър пък откри резултата още в 71-ата секунда, а Алекси Лафрениер и Адам Фокс допринесоха с по две асистенции. Вратарят Игор Шестьоркин направи 37 спасявания.

Така Рейнджърс записа седми последователeн домакински успех в плейофите и за първи път в елиминациите през този сезон поведе в серия, след като в предишните две неизменно беше в ролята на догонващ в резултата, но все пак триумфираше в седмия мач.  

Стивън Стамкос завърши с гол и асистенция за попадението на Ондржей Палат, а Андрей Василевски парира 28 изстрела за шампионите, които преди този двубой  имаха шест поредни победи, но не бяха играли от 23 май. 

Домакините на два пъти повеждаха, но след двата гола на Хитил във втората половина на втория период те дръпнаха с 4:2, за да поемат контрола  върху мача. Още в 30-ата секунда на последната третина Панарин направи 5:2, след което Зибанежад оформи крайния  успех в 46:06 минута на срещата.