0

Н омер 1 в света на мъжкия тенис Новак Джокович е на полуфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като се справи в четири сета с американеца Тайлър Фриц със 7:6(3) 4:6 6:2 6:3. 

Неговият следващ съперник ще бъде победителят от четвъртфинала Яник Синер (Италия) - Андрей Рубльов (Русия), който е по-късно днес.

Срещата продължи 3 часа и 48 минути, като в първия сет Фриц не се даде и прати играта в тайбрек, в който Джокович дръпна с 4:0 и финишира победно 7:3.

Във втория сет Фриц започна отлично – проби подаването на противника си от втори опит и поведе с 2:0, 4:2, 5:3. В 6-ия и 8-ия гейм Фриц отрази общо пет точки за пробив на сърбина, а накрая затвори с подаване втория сет.

Джокович обаче вдигна оборотите и в третия поведе с 2:0 след първото взето подаване от американеца в мача, за да приключи 6:2 с втория си пробив. 

В последната част Джокович поведе с 4:2 и макар и да даде подаването си веднага след това, върна жеста за 5:3, а след 6:3 си гарантира 15-о участие на полуфинал в Австралия.

"Страдах доста, особено в първите два сета. Защото Тайлър Фриц предложи висококачествен тенис, изтласка ме в дъното на корта“, каза  Джокович.

„И имах нужда от време, за да намеря правилната тактика. Наистина, огромно емоционално изтощение беше този мач. 

Но Тайлър направи един от най-добрите си турнири, играеше чудесен тенис. Всички знаем, че той притежава един от най-силните начални удари. 

Сервира със скорост и с високо качество, но в крайна сметка успях да пробия 4 от 21. По средата на третия сет до края сервирах супер. 
Какъв следващ съперник очаквам - Синер или Рубльов? Очаквам различен мач, защото и двамата са в много добра форма. 

Гледах Андрей Рубльов срещу Алекс Де Минор. Видях едни от най-бързите удари, които съм виждал да се разменят тук. 

А Синер в момента може би е в най-добрата си форма", обясни Джокович след края на срещата.

Източник: БТА